Άλλος ένας χρόνος φτάνει στο τέλος και εύχομαστε από τα βάθη της καρδιάς μας το 2016 να φέρει υγεία, ευτυχία και χαρά σε όλους! Και σε μένα λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να γράφω τις συνταγές μου, και τα άρθρα μου εγκαίρως.
Φέτος λοιπόν είπα να δοκιμάσω μια μοναδική συνταγή της μαμάς αλλάζοντας την λίγο, προσθέτοντας φουντούκια και η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που η “μεταλλαγμένη” συνταγή πρέπει να καταγραφεί! Δοκιμάστε να την φτιάξετε και αν σας πετύχει πείτε ότι την διαβάσατε στο inkastoria.gr …
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 Βιτάμ
- 1½ φλιτζάνι Ζάχαρη
- 4 Αυγά
- 1 Φαρινάπ
- 1 φλιτζάνι Φουντούκια (αλεσμένα) και μερικά απλά σπασμένα
- 2 Βανίλιες
- 1 Γιαούρτι
- ½ φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ
- Ξύσμα από μισό Λεμόνι
- Ξύσμα από μισό Πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
- Άχνη Ζάχαρη για το στόλισμα
Πάμε στη κουζίνα
- Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα, το γιαούρτι και το κονιάκ και στο τέλος τη Φαρίναπ.
- Ρίχνουμε στο μείγμα μας τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε λίγο με ένα κουτάλι (μη ξεχάσετε το φλουρί!).
- Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί ή φόρμα αφού την βουτυρώσουμε πρώτα και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
- Τέλος αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για το στόλισμα.