Αυγοφέτες (French Toast)

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
6 μερίδες

Βαθμός δυσκολίας 1
Συστατικά
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (μισή και μισή)
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 φέτες ψωμί (2,5 εκ. πάχος), κατά προτίμηση 1 ημέρας
  • 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυγοφέτες ή Γαλλικές Φρυγανιές! Ζεστές, πεντανόστιμες και αγαπημένες όλο το χρόνο! Μπορείτε να τις φτιάξετε με ότι είδος ψωμιού θέλετε ή διάφορα τσουρέκια απλά και με γέμιση που σας έχουν απομείνει απο τις γιορτές! Έτσι θα μπορείτε να τους δίνετε μια διαφορετική γεύση κάθε φορά! Οι επιλογές σας είναι ατελείωτες! Χρησημοποιείστε: Ψωμί του τοστΕύκολα briocheΨωμί κολοκύθαςΝηστίσιμα τσουρέκιαΒασιλόπιτα κεικΓλυκό ψωμί με πραλίνα σοκολάταςΠλεξούδα με κρέμα βανίλια και καραμελωμένα καρύδιαΛουκουμόψωμοΤσουρέκι το ενάμισηΓεμιστό τσουρέκι με κάστανα …. Δημιουργείστε λοιπόν!!!

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, την κρέμα, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί αρκετά μεγάλο ώστε οι φέτες να βρίσκονται σε μία στρώση.
  • Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω στις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για άλλα 10 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις μισές φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσαφίσουν, για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε στη σχάρα και τοποθετούμε στο φούρνο για να παραμείνουν ζεστές. Σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο, το λάδι και το ψωμί που μας έχει απομείνει.
  • Αφήνουμε στο φούρνο 5 λεπτα μέχρι να σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε τις φέτες ζεστές με σιρόπι σφενδάμου αν θέλουμε.
Tip
Αμα σερβίρουμε αμέσως τις αυγοφέτες μας δεν χρειάζεται να τις βάλουμε στο φούρνο. Αν θέλουμε να τις σερβίρουμε πιο μετά τις μεταφέρουμε στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.