Αρνάκι korma (γιαχνί)

Ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της ινδικής κουζίνας, με βελούδινη γαλακτερή σάλτσα και βαθιά νοστιμιά.

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:1:20′
Έτοιμο σε:1:35

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι από μπούτι, σε μικρές μπουκιές
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορους
  • 50γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 2 φρέσκες πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο (ghee)
  • 2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
  • 6 σπόρους κάρδαμου
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε για 2 λεπτά το σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, τα αμύγδαλα, το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να γίνουν πολτός. Τα περνάτε από το multi ή τα πολτοποιείτε στο γουδί.

Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο με το λάδι. Σοτάρετε το κάρδαμο, την κανέλα και τα γαρίφαλα μέχρι να φουσκώσουν.

Προσθέτετε το κρέας, το κύμινο και τον κόλιανδρο μαζί με το αρχικό μίγμα μπαχαρικών. Αλατίζετε, προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί.

Μόλις μαλακώσει προσθέτετε το γάλα καρύδας και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή τον μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb

Πηγή: olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.