Σαν την παράδοση και τα αγαθά από τη μάνα γη… τίποτα! Φτιάξε, γρήγορα και πανεύκολα, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που έρχεται από την αγαπημένη Κρήτη. Ντάκος με ντομάτα και εκλεκτό τυρί, λοιπόν!
Υλικά
- 1 ντάκο
- 1 ντομάτα
- ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουταλάκι ξίδι
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Τυρί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Σε ένα πιάτο βάζουμε τον ντάκο με την εξωτερική πλευρά του προς τα κάτω. Τη ντομάτα τη μισή την τρίβουμε στον τρίφτη και τη μισή την κόβουμε σε κυβάκια. Έτσι, θα βραχεί ο ντάκος από το ζουμί της ντομάτας και δεν θα χρειαστεί να τον βρέξουμε με νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, προσθέτουμε το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ψιλοκομμένο θυμάρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στον ντάκο και από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την κομμένη σε κύβους υπόλοιπη ντομάτα με το ζουμί που προέκυψε από την κοπή της. Τέλος, βάζουμε, αν θέλουμε, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση φέτα, λίγο λάδι από πάνω και λίγο πιπέρι.