Μετά από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν προκύψει σοβαρά ερωτήματα για τα πόθεν έσχες δύο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με τη δήλωση της περιουσιακής τους κατάστασης.
Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο από την απελθούσα Πρόεδρο της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Πόθεν Έσχες, κάνουν λόγο για περίπτωση Υπουργού με αδήλωτο ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου επί 3 χρόνια, το οποίο δηλώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και για περίπτωση Υπουργού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε, τη συμμετοχή του σε εταιρία. Ο τελευταίος άλλωστε παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην εν λόγω υπόθεση.
Είναι προφανές ότι τέτοια περιστατικά δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», η οποία ακυρώνεται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της Κυβέρνησης, με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα εξαιρετικής σφοδρότητας και επιφυλάσσει σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.
Με δεδομένο ότι τα ζητήματα πολιτικού χρήματος και ελέγχου «πόθεν έσχες» τέθηκαν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής σας, κατά τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις, από τον αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Αναπληρωτή Υπουργό.
Με δεδομένη την ανάγκη για εδραίωση του αισθήματος δικαίου και ισονομίας στην ελληνική κοινωνία.
Με δεδομένη την ανάγκη απόλυτης διαφάνειας στο δημόσιο βίο, αλλά και προστασίας του κύρους των πολιτικών θεσμών
Ερωτώνται ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί:
• Υπάρχει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και αν ναι ποιο είναι αυτό;
• Εγείρεται για την Κυβέρνηση ηθικό και ουσιαστικό ζήτημα από τις πρακτικές που φέρονται να ακολούθησαν τα μέλη της;
• Ποιες άμεσες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς;