Ο σεφ Βασίλης Καρανικόλας από την Καστοριά προτείνει ένα μοναδικό γλυκό με πολύ…σοκολάτα. Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια
ΥΛΙΚΑ
- 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
- 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 85 γρ. γάλα
- 45 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. νερό
- 60 γρ. κρόκους αυγών
Για τη μους μαύρης σοκολάτας
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
- 200 γρ. γάλα πλήρες καυτό
Για τα καραμελωμένα καρύδια
- 250 γρ. καρύδια (χοντροκοπανισμένα άφλουδα)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. αλάτι
- 40ml νερό
Διαβάστε όλη την συνταγή στην ιστοσελίδα kitchenvillage.gr