Αναγκαία είναι για τον οργανισμό μας η πρόσληψη της βιταμίνης D που ρυθμίζει το ασβέστιο και το φώσφορο στο σώμα.
Σε ποια τρόφιμα όμως μπορούνε να τη βρούμε;
Ο σολομός, το σκουμπρί, τα μανιτάρια, το μουρουνέλαιο, το τόνος, οι σαρδέλες, το συκώτι, το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί είναι πολύ καλές πηγές πρόσληψης βιταμίνης D.
H βιταμίνη D μας προστατεύει από τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ λειτουργεί και ως ασπίδα κατά της γρίπης.
Πηγή: star.gr