Παρέμβαση του προέδρου του ΔΣΑ στη Βουλή για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Παρέμβαση στη συζήτηση στις Επιτροπές της Βουλής για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, εκφράζοντας τις έντονες αντιρρήσεις των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Ο κ. Αλεξανδρής έκανε λόγο για «αναλγησία του νομοσχεδίου».

Ανέφερε ότι επιχειρείται «συντόμευση της συζήτησης της αγωγής χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι υλικοτεχνικές ελλείψεις και ο μικρός αριθμός των δικαστών. Έτσι οι σχετικές διατάξεις θα καταστούν ανεφάρμοστες από την πρώτη ημέρα εφαρμογής τους. Το Πρωτοδικείο Αθηνών, που είναι το μεγαλύτερο στη χώρα, εντός τριμήνου θα οδηγηθεί σε πλήρη αρρυθμία».

Επεσήμανε ακόμη ότι «επιδιώκεται ο εξοβελισμός της προφορικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο δικαστής να λαμβάνει ίδια γνώση και να μετατρέπεται σε απλό διεκπεραιωτή αποφάσεων». Σημείωσε δε ότι στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης εισάγονται «ασφυκτικές προθεσμίες».

Σημειώνεται ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, δεν προβλέπεται ακρόαση φορέων στην Επιτροπή της Βουλής, όπως και η παρακολούθηση της συνεδρίασης από μη μέλη της Επιτροπής.

Όμως ο προεδρεύων Μιχάλης Κριτσωτάκης αρχικά ενημέρωσε ότι έδωσε άδεια για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων και στη συνέχεια ζήτησε την άδεια των Επιτροπών για να μιλήσει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

 

newsroom naftemporiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.