Επτά απλοί τρόποι να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας

Τα smartphones – τα οποία σήμερα χρησιμοποιούμε λίγο πολύ οι περισσότεροι- έχουν ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων, αλλά παράλληλα έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα: Είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα, με αποτέλεσμα τα περισσότερα να χρειάζονται φόρτιση σχεδόν ημερησίως.

Εάν βλέπετε τη μπαταρία σας να βρίσκεται χαμηλά και δεν έχετε πρόχειρη πρίζα και φορτιστή κοντά σας, ή power bank, υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας- μέχρι να βρείτε την ευκαιρία να βάλετε τη συσκευή σας να φορτίσει.

Ακολουθούν επτά από αυτούς, ανεξαρτήτως συσκευής και λειτουργικού. Κάποιοι από αυτούς περιλαμβάνονται στην αυτόματη κατάσταση εξοικονόμησης μπαταρίας στην οποία εισέρχεται το κινητό όταν η ενέργεια πέσει πολύ χαμηλά- και κάποιοι άλλοι όχι (επίσης, μπορεί πάντα να θέλετε να προβείτε σε αυτά τα μέτρα από νωρίτερα).

-Μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης: Γενικά η οθόνη τρώει τη μερίδα του λέοντος της μπαταρίας σας. Βρείτε και απενεργοποιήσετε την επιλογή της αυτόματης ρύθμισης φωτεινότητας για να εξοικονομήσετε μπαταρία.

-Μειώστε τον χρόνο απενεργοποίησης της οθόνης για όταν το κινητό βρίσκεται σε αδράνεια: Στο ίδιο πνεύμα με το προηγούμενο.

-Απενεργοποιήστε το GPS.

-Απενεργοποιήστε τα notifications (Facebook, email κ.α.). Συνήθως συνοδεύονται από ήχο, δόνηση, συγχρονισμό μέσω σύνδεσης στο Ίντερνετ κ.α. Κρατήστε μόνο τις απαραίτητες εφαρμογές.

-Κλείστε το Bluetooth: Αν δεν το χρησιμοποιείτε, δεν υπάρχει λόγος να είναι ανοιχτό, καθώς αναζητά συνέχεια άλλες συσκευές.

-Απενεργοποιήστε τη δόνηση: Καταναλώνει πολύ περισσότερη ενέργεια από έναν απλό ήχο.

-Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση email: Το κάνουν μόνα τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να ενημερώνουν το inbox σας. Ή απενεργοποιήστε το automatic sync ή μεγαλώστε το χρονικό διάστημα μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση, να έχετε υπόψιν πως αυτά είναι πρόχειρες λύσεις της στιγμής- εάν η μπαταρία του κινητού σας φαίνεται να εξαντλείται πολύ γρήγορα, μάλλον πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα, οπότε χρειάζεται αλλαγή.

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.