Μπριζόλες χοιρινές με πορτοκάλι

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Μερίδα/ες 4
Βαθμός Δυσκολίας 2
Συστατικά
  • 4 χοιρινές μπριζόλες με το κόκκαλο πάχους 2-3 εκ. η κάθε μία
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. σόγια σως
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο ή όσο θέλουμε
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • ¼ της κούπας γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ½ κούπα bbq σως
  • 4 φέτες πορτοκάλι πάχους 6 χιλ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μπριζόλες μας πολλές φορές σε κάθε πλευρά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπριζόλες, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια σως και το μπούκοβο. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις μπριζόλες μας από τη μαρινάδα και τις αλατοπιπερώνουμε (τη μαρινάδα την πετάμε).
  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαρμελάδα και τη bbq σως.
  • Αλείφουμε τη μία πλευρά από τις μπριζόλες με το μισό μείγμα μαρμελάδας.
  • Σοτάρουμε σε μια γκριλιέρα τις μπριζόλες και την πλευρά που έχουμε αλείψει με μαρμελάδα την βάζουμε από πάνω.
  • Σκεπάζουμε την γκριλιέρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρμελάδας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρουμε
  • Μετά ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τις φέτες πορτοκαλιού.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.