Χρόνος Εκτέλεσης 2 ώρες
12 Μερίδα/ες
Βαθμός Δυσκολίας 1
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 450 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 στικ κανέλας
- 350 γρ. νερό
Για την λεμονόπιτα
- 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
- 220 γρ. καλαμποκέλαιο
- 200 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα από 1 λεμόνι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το στικ κανέλας και το νερό
- Με το που πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Για την λεμονόπιτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C στον αέρα
- Μεταφέρουμε τα φύλλα Βηρυτού σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Θέλουμε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τσαλακωμένα
- Ψήνουμε στον φούρνο για 1 με 1½ ώρα
- Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο.
- Τρίβουμε τα φύλλα με τα χέρια μας μέχρι να θρυμματιστούν και αφήνουμε στην άκρη
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα των λεμονιών, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι
- Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε
- Τέλος, προσθέτουμε μέσα στο μπολ και τα θρυμματισμένα φύλλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι τα φύλλα να απορροφήσουν όλο το μείγμα
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε να πάει παντού
- Ψήνουμε στους 170 ° C στον αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει
- Με το που βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε την λεμονόπιτα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά
- Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ξύσμα λεμονιού
Πηγή: akispetretzikis.com
Λεμονόπιτα added by Press Room on
View all posts by Press Room →