1 ώρα 10 λεπτά-χρόνος εκτέλεσης
οικογενειακή μερίδα
βαθμός δυσκολίας 1
Συστατικά
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. μηλόξυδο
- 800 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 x 2 εκ. (μισά κόκκινα, μισά πράσινα)
- 250 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.γ. κάρυ
- 2 πρέζες αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Υπέροχο συνοδευτικό για κρέας ή τάρτες…
- Παίρνουμε μια βαθιά κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Βάζουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το μηλόξυδο, τα μήλα, το κάρυ και 2 πρέζες αλάτι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το μήλο όχι όμως να διαλυθεί. Θέλουμε να φαίνονται τα κομμάτια του μήλου. Καλό θα ήταν ανά 8-10 λεπτά να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Καταλαβαίνουμε ότι το chutney είναι έτοιμο όταν πήξει και η σύσταση του μοιάζει με αυτή μιας μαρμελάδας.
Tip
Φυσικά προσθέτουμε μπαχαρικά της επιλογής μας… Βάζουμε μισά κόκκινα και μισά πράσινα μήλα για να λιώσουν τα κόκκινα και να κρατήσουν όμορφα το σχήμα τους τα πράσινα…
Πηγή: akispetretzikis.com