Cheesecake φούρνου

Υλικά

Για τη βάση

    • 200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
    • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ξυσμένο (προαιρετικά) ή ξύσμα λεμονιού
    • 75γρ. βούτυρο μαλακό

Για το κέικ

  • 600γρ. τυρί κρέμα
  • 250γρ. ζάχαρη καστανή
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 καψουλάκια
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
 Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ.

Προσθέτετε το τζίντζερ ή το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας.

Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μίγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος το ξύσμα λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.

Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.