Μοναδικά σε γεύση και λαχταριστά σε εμφάνιση. Επιχειρήστε να τα φτιάξετε και δεν θα χάσετε.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τα μπισκότα σοκολάτας
1 αυγό
200 γραμμάρια μαργαρίνη
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γραμμάρια αλεύρι
40 γραμμάρια κακάο
Για το παρφέ φράουλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομματια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
400 ml πλήρες γάλα πλήρες
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
Εκτέλεση
Για τα μπισκότα σοκολάτας
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα.
Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 14 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το παρφέ φράουλα
Πλένουμε καλά τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους.
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τις πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τον πολτό τους σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και τα χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Αμέσως μετά αδειάζουμε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Μόλις το παγωτό ετοιμαστεί από την παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και το ρίχνουμε σε ένα μπολ και έπειτα το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσουμε.
Για την συναρμολόγηση
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα σοκολάτας και το παγωτό μας είναι έτοιμο. Ανοίγουμε τα μπισκότα σοκολάτας και με μια κουταλιά σούπας τα γεμίζουμε με παγωτό, κλείνουμε με τα μπισκότα σοκολάτας και σερβίρουμε.