Νύχτα για γερά νεύρα στις Βρυξέλλες – Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Τσίπρα με τους θεσμούς

Με τους εκπροσώπους των θεσμών συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές των δυο πλευρών και να επιτευχθεί συμφωνία.

Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Προηγήθηκε μια σύντομη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία διεκόπη, καθώς οι πολύωρες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με τους δανειστές δεν είχαν φτάσει σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση συζήτησης για τους υπουργούς Οικονομικών (staff level agreement).

Η αποψινή διαβούλευση αναμένεται μαραθώνια και σε κάθε περίπτωση το Eurogroup θα συνεδριάσει αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδος για να εκτιμήσει ξανά την όποια πρόοδο.

Πάντως το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας νωρίτερα την τελευταία πρόταση των δανειστών έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» και «κοινωνική αδικία», χωρίς ωστόσο να κλείσει την πόρτα στη διαπραγμάτευση.

Από την πλευρά τους, ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Γιερούν Ντάισελμπλουμ και ο Βάλντις Ντομπρόφσκις μίλησαν μετά τη λήξη του Eurogroup για μικρή πρόοδο και επεσήμαναν την ανάγκη συνέχισης των διαπραγματεύσεων μέχρι την εξεύρεση λύσης.

topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.