Μητσοτάκης: Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές

Μητσοτάκης: Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε απολύτως αναστρέψιμη τη διαφορά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη:   «Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης,  ο οποίος υπενθυμίζουμε πως στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ αναδείχθηκε δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%.
Μιλώντας για την παρέμβαση Καραμανλή σχολίασε: «Μπορεί να έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Καραμανλή στο αποτέλεσμα.
Αλλά εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν με ενόχλησε η παρέμβασή του.
Αν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα. Για μένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Έχω μιλήσει και με τον κύριο Καραμανλή και με τον κύριο Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», διευκρίνισε και συνέχισε: «Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ.
Στο β’ γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν», αυτή είναι η άποψή μου. Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως αν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, θα κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές.
«Είμαι ακριβώς το αντίθετο από τον κ. Τσίπρα. Ο Αλ. Τσίπρας θα αισθανόταν άβολα απέναντί μου».
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για «επιλογή στασιμότητας», αλλά ξεκαθάρισε πως η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει και σε περίπτωση που χάσει τη μάχη των εκλογών τότε θα στηρίξει «χωρίς αστερίσκους» τον νέο πρόεδρο.
Σχολιάζοντας το ποσοστό που απέσπασε στον α’ γύρο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και γι’ αυτό η διαφορά με τον Β. Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη» στον β’ γύρο. «Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Είπα πολύ τολμηρά πράγματα που μπορεί και να ενόχλησαν κάποιους. Έβαλα ένα μεγάλο στοίχημα, για να δω αν υπάρχει κόσμος που μπορεί να δεχτεί αυτό τον πολιτικό λόγο. Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα.»
Ερωτηθείς για το εάν στις 10 Ιανουαρίου αναμετρώνται «Καραμανλικοί-Μητσοτακικοί», ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διαχωρισμούς του προηγούμενου αιώνα».
Σε ερώτηση αν προτίθεται να στηρίξει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, «αν δεν ανακρούσει πρύμναν στον τομέα της Παιδείας», ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ «δεν θα γίνει δεκανίκι» της κυβέρνησης.
Τέλος, μιλώντας για την επερχόμενη ψήφιση του ασφαλιστικού, τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το στηρίξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.