Με εντάσεις, προσωπικές επιθέσεις και μια… επιδρομή ερωτήσεων από πλευράς αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα εχθές 30 Σεπτεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο της Καστοριάς. Στο επίκεντρο της διαμάχης βρέθηκε από την αρχή ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, προγραμματικής ανάδειξης παλιάς πόλης και εξυγίανσης της λίμνης Λεωνίδας Παπαδημητρίου, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου ζήτησε από τον Δήμαρχο, Ανέστη Αγγελή, να απαλλαγεί ο Δήμος από την ευθύνη της λίμνης. O κ. Παπαδημητρίου, μάλιστα, κατηγόρησε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ότι διαστρεβλώνουν όχι μόνο τα λεγόμενά του αλλά και τα γραπτά.
Μήνυμα όμως έστειλε και στο Δήμαρχο Ανέστη Αγγελή αφού, όπως σημείωσε, η επιστολή – πέτρα του σκανδάλου για την κωπηλασία και τον καθαρισμό της λίμνης έφερε και την δική του υπογραφή, αλλά οι επιθέσεις έγιναν μόνο σε εκείνον…
Επί της ουσίας και απαντώντας στις κατηγορίες για το ζήτημα ανέφερε πως «αν πρέπει να διαλέξω ανάμεσα στην υγεία των αθλητών με ότι αναπνέουν μέσα στη λίμνη και στους κωπηλατικούς αγώνες επιλέγω την υγεία των αθλητών», κάνοντας ουσιαστικά λόγο για επικινδυνότητα των νερών της λίμνης.
Σε σύγκρουση όμως εξελίχθηκε και η ψηφοφορία επί του θέματος « Γνωμοδότηση – προτάσεις και παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Διαχείρισης της περιοχής προστασίας της φύσης της λίμνης Καστοριάς». Στην εισήγηση του ο Περιβαλλοντολόγος του Δήμου Καστοριάς Στέργιος Γαργάλας αμφισβήτησε την Αντιδημαρχία Παπαδημητρίου προκαλώντας νέα «σύρραξη». Ο κ. Παπαδημητρίου έμεινε κυριολεκτικά άφωνος από το σχόλιο του κ. Γαργάλα ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Πέτρος Τόσκος αναφώνησε «να χαίρεστε τους υπαλλήλους σας» αναφερόμενος στη δημοτική Αρχή. Αργότερα, βέβαια, ο πρώην Δήμαρχος Μανόλης Χατζησυμεωνίδης έσπευσε να υπερασπιστεί τον Περιβαλλοντολόγο του Δήμου λέγοντας ότι επί των ημερών του η συνεργασία ήταν αγαστή.
Το επεισόδιο έληξε άμεσα αφού και ο κ. Γαργάλας θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για παρερμηνεία της φράσης του «αμφιβάλλω» όταν ο κ. Παπαδημητρίου του εξηγούσε ότι είναι υπεύθυνος για την εξυγίανση της λίμνης.
Ο κ. Γαργάλας στην εισήγησή του για τον σχεδιασμό μελετών έργων και δράσεων εστίασε στην εξυγίανση του ίδιου νερού μέσα στη λίμνη, το οποίο για να εξυγιανθεί, όπως είπε, χρειάζεται να κρατηθούν τα φωσφορικά εκτός υδάτινου σώματος.