Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο στη Μαγική Λιμνοπολιτεία της Καστοριάς (photo μακέτας)

Οι Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο στη Μαγική Λιμνοπολιτεία της Καστοριάς (photo μακέτας)

«Προσοχή, προσοχή δώστε σημασία και μην το πάρετε στα αστεία.

Αυτήν τη φορά, στα δίχτυα οι ψαράδες, δεν πιάσανε γριβάδια και προικιά, αλλά φάλαινα γαλάζια, τεράστια και παχιά. Έναν γέρο είχε καταπιεί, που είχε μαζί του ένα ξύλινο παιδί και μεγάλωνε η μύτη του πολύ!»

Φέτος τα Χριστούγεννα στην Καστοριά, η «Μαγική Λιμνοπολιτεία» θα έχει πρωταγωνιστή έναν ξεχωριστό παιδικό ήρωα, τον αγαπημένο μας Πινόκιο.

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα Dream Workers ανακοίνωσε μια σπουδαία διεθνή συμφωνία. Η θεματική έκθεση «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» που είναι υπό την αιγίδα του επίσημου ιδρύματος του σπουδαίου συγγραφέα Carlo Collodi στην Ιταλία (Fondazione Nazionale Carlo Collodi), θα παρουσιαστεί στις φετινές γιορτές στην πόλη της Καστοριάς. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα, θα σταλεί και επίσημη πρόσκληση στον κ. Dr. Pier Francesco Bernacchi, Πρόεδρο του ιδρύματος, να επισκεφτεί τη χώρα μας και την Καστοριά, στο πλαίσιο παρουσίασης και λειτουργίας του θεματικού πάρκου.

Με αφορμή την εν λόγω συνεργασία ο Πρόεδρος της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. του Δήμου Καστοριάς Δημήτρης Στυλιάδης,  ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Βασιλειάδης, ο Project Manager της Εταιρίας Dream Workers Γρηγόρης Αβανίδης και η συγγραφέας Αναστασία Λιάπη παρουσίασαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το θέμα της φετινής χριστουγεννιάτικης διοργάνωσης της πόλης της Καστοριάς, τη φιλοσοφία της εκδήλωσης, αλλά και το όραμα για την εξέλιξή της.

«Το συγκεκριμένο project το έχει αναλάβει η ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε., επιλέγοντας τους καλύτερους συνεργάτες. Συνεργάτες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στα μεγαλύτερα και καλύτερα θεματικά πάρκα της χώρας.  Η Μαγική Λιμνοπολιτεία και το θεματικό πάρκο μετακομίζουν για την εορταστική περίοδο 2024-2025 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στον χώρο θα υπάρχει επίσης λούνα παρκ, το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές, καθώς και η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη αγορά. Επίσης, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η μεγάλη εορταστική συναυλία στις αρχές Δεκεμβρίου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το όνομα του τραγουδιστή ή της τραγουδίστριας. Στόχος μας να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιάδης.

Ο κ. Αβανίδης κατά την τοποθέτησή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς «Η πόλη της Καστοριάς, είναι μια αγαπημένη πόλη. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια πραγματικότητα. Με  πολύ μεράκι, “στήνουμε” ένα θεματικό πάρκο, έχοντας ένα κοινό όραμα: τα επόμενα χρόνια να γίνουν πιο μεγάλα και σταθερά βήμα, έτσι ώστε η Καστοριά να μπει επίσημα και στον Χριστουγεννιάτικο χάρτη της χώρας».

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2024 έως τις 8 Ιανουαρίου 2025, όλοι οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν το πιο παραμυθένιο Θεματικό Πάρκο, που θα ταράξει της λίμνης τα νερά, με δωρεάν είσοδο και ξενάγηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κείμενα της ξενάγησης επιμελήθηκε η γνωστή Καστοριανή συγγραφέας Αναστασία Λιάπη.

Όταν ο Πινόκιο συνάντησε τη Μαγική Λιμνοπολιτεία

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν οι επισκέπτες της Καστοριάς θα ζήσουν στο πάρκο πίσω από το Ενυδρείο, ένα παραμύθι διαφορετικό, μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια βγαλμένη από τις σελίδες του βιβλίου του Πινόκιο και τις σκανταλιές των ξωτικών της Λίμνης.

Ο Πινόκιο, ο Τζεπέτο, ο γρύλος και οι γαλάζια νεράιδα, γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραμυθένιων Χριστουγέννων και συνυπάρχουν με τον Άγιο Βασίλη, σ’ ένα ονειρικό σκηνικό.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες της Καστοριάς, με ξεναγό τον Άη Βασίλη, θα δουν από κοντά στιγμές από την ιστορία του Πινόκιο, όπως περιγράφονται στο βιβλίο, καθώς και νέες χριστουγεννιάτικες περιπέτειες, που θα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Και για όσους λένε «καλό το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει Δράκο»… Είναι γνωστό ότι η Καστοριά έχει και Δράκο, αλλά για τα Χριστούγεννα θα τον κρατήσει στη σπηλιά του!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.