Παραίτηση υπουργού σε χρόνο ρεκόρ…

Παραίτηση υπουργού σε χρόνο ρεκόρ…

Παραιτήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. Του τηλεφώνησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Παναγιώτης Καμμένος και του ζήτησε να παραιτηθεί άμεσα λέγοντάς του «ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η σκιά σε μια κυβέρνηση που μόλις ορκίστηκε. Αν αποδείξεις για την αλήθεια για την υπόθεση των ομοφοβικών και αντισημιτικών σχολίων τότε θα δικαιωθείς.  Αλλά τώρα ζητώ την παραίτησή σου, Παραιτήσου για να διευκολύνεις την κατάσταση».  Αμέσως μετά ο υπουργός Αμυνας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό και του είπε, το θέμα έληξε, ότι ο Δ. Καμμένος, παραιτήθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πληθώρα δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (όχι μόνο των 53) αλλά και βουλευτών των ΑΝΕΛ για τα αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια του Δ. Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρήθηκαν αναπόσπαστοι οι ισχυρισμοί του ότι δήθεν διαχειριζόταν άλλος τον λογαριασμό του στα social media. Ενώ «έτρεχε» η υπόθεση του Δ. Καμμένου, γινόταν παράλληλα ένας «μαραθώνιος» μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγας Γεροβασίλη) και των ΑΝΕΛ (Τέρενς Κουίκ) έτσι ώστε να οδηγηθει σε παραίτηση ο εν λόγω υφυπουργός. Πληροφορίες αργά το βράδυ της Τετάρτης από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο ότι τη θέση του θα λάβει από στέλεχος του κόμματος ενώ άρχισε να ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Σγουρίδη.

Δήλωση του Δ.Καμμένου: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Ανακοίνωση Νέα Δημοκρατία
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την αποπομπή του Δ. Καμμένου από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί. Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου. Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί

Leave a Reply

Your email address will not be published.