Μοσχαράκι ραγκού (ραγού< ragout οι Γάλλοι ονομάζουν το ψιλοκομμένο κρέας)
Υλικά:
Μισό κιλό μοσχάρι
2 πανσέτες χοιρινές
1 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη
1-2 κουταλιές μπαλσάμικο (κρέμα πηχτό)
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαρινάρετε το κρέας για 24 ώρες σε λάδι μαρινάρα με κρεμμύδι, σκόρδο και βαλσάμικο.
Μετά το 24ωρο το βάζετε σε κατσαρόλα και για 15 λεπτά το μαγειρεύετε με ανοιχτό καπάκι. Στην συνέχεια ρίχνετε τη μαυροδάφνη, την ντομάτα (που θα έχετε περάσει στον τρίφτη) και τον πελτέ και ανακατεύετε καλά για μερικά λεπτά ακόμα. Ωστόσο, θα έχετε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αναποδογυρίστε το φαγητό σε γάστρα, γυρίστε τον φούρνο στους 80 βαθμούς και αφήστε το κρέας να μαγειρεύεται για 8-10 ώρες (π.χ. μπορείτε να το βάλετε το βράδυ και να το αφήσετε όλη τη νύχτα). Το επόμενο πρωί βάλτε τα καρότα και αφήστε το να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 2-3 ακόμα ώρες. Μέχρι το μεσημέρι θα είναι έτοιμο!
Το πόση ώρα θα χρειαστεί το κρέας εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι ή δεν είναι. Μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή ζυμαρικά παπαρδέλες.