Στην Ελλάδα κάθε τόπος φημίζεται και για ένα διαφορετικό, τοπικό γλυκό με αποτέλεσμα να έχουμε πολλά αγαπημένα γλυκά από κάθε γωνιά της χώρας μας. Λουκούμια, αμυγδαλωτά, ραβανί και παστέλια είναι μερικά μόνο από τα γλυκά που αγαπάμε στην Ελλάδα. Τι επιλέγουν, όμως, στις υπόλοιπες χώρες;
Crème brûlée
H διάσημη crème brûlée είναι το αγαπημένο γλυκό όλων των Γάλλων. Έχει πλούσια γεύση, κρεμώδη γέμιση και στο πάνω μέρος μία στρώση από καραμέλα που έχει «καεί».
Dadar
Έρχεται από την Ινδονησία και είναι μία πράσινη κρέπα που φτιάχνεται από τοπικό φυτό που ονομάζεται pandanus και είναι γεμισμένη με ζάχαρη από καρύδα.
Μηλόπιτα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αμερικάνικο από την παραδοσιακή τους μηλόπιτα. Με ζύμη πάνω και κάτω και πλούσια γέμιση από καραμελωμένα μήλα, της σερβίρουν με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
Παγωτό
Παγωτό μπορείτε να βρείτε παντού, αλλά η Ιταλία είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε, για αυτό και θα το βρείτε σε κάθε δρόμο της σε πολλές γεύσεις.
Picarones
Είναι η περουβιανή εκδοχή των λουκουμάδων και φτιάχνονται από έναν συνδυασμό γλυκοπατάτας, κολοκύθας και αλευριού.
Syrniki
Είναι ένα είδος τηγανίτας και έρχεται από την Ρωσία. Τηγανίζονται και σερβίρονται με μαρμελάδα, μήλο, κρέμα ή μέλι.
Brigadeiros
Τα Brigadeiros σερβίρονται στις γιορτές της Βραζιλίας και μοιάζουν με τρουφάκια.
Dragon beard candy
Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι μόνο παραδοσιακό στην Κίνα, αλλά αποτελεί και ένα είδος χειροποίητης τέχνης. Μοιάζει με λευκό κουκούλι και φτιάχνετε από ζάχαρη, σιρόπι, φιστίκια, σουσάμι και καρύδα.
huffingtonpost.gr