Η Πάρις Χίλτον ξέσπασε σε δάκρυα, αυτή την εβδομάδα, όταν κατέθετε σε μια ομάδα πολιτικών της Γιούτα ότι κακοποιήθηκε για χρόνια σε ένα οικοτροφείο εκεί.
«Το όνομά μου είναι Πάρις Χίλτον. Είμαι επιζών κακοποίησης», δήλωσε η 39χρονη σε ακρόαση της επιτροπής της Γερουσίας στη Γιούτα, τη Δευτέρα.
Η Χίλτον σκουπίζει τα δάκρυά της, ενώ εξιστορεί την κακοποίησή της σε ηλικία μόλις 16 ετών στο Σχολείο Provo Canyon στην Γιούτα, το οποίο χαρακτήρισε «κόλαση επί γης».
«Κακοποιούμουν λεκτικά, ψυχολογικά και σωματικά σε καθημερινή βάση», είπε η Χίλτον.
«Είχα αποκοπεί από τον έξω κόσμο και απογυμνώθηκα από όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μου», είπε, κατηγορώντας το προσωπικό ότι είναι «κακό και σαδιστικό».
«Έκλαιγα κάθε βράδυ μέχρι να με πάρει ο ύπνος, προσευχόμενη ότι θα ξυπνούσα από αυτόν τον εφιάλτη», είπε στην ακρόαση.
Η Χίλτον, τον Αύγουστο είχε αναφερθεί στην κακοποίηση που βίωσε σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, όπου είχε πει ότι η 11μηνη παραμονή της στο συγκεκριμένο ίδρυμα της προκάλεσε ένα τραύμα που την έχει στιγματίσει. «Είμαι η απόδειξη ότι τα λεφτά δε σε προστατεύουν από την κακοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.
«Τα τελευταία 20 χρόνια, βλέπω έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη όπου με απαγάγουν στη μέση της νύχτας δυο άγνωστοι, με ψάχνουν γυμνή και με κλειδώνουν. Μακάρι να μπορούσα να σας πω ότι ήταν μόνο ένα όνειρο, αλλά δεν ισχύει», κατέθεσε.
Στην κατάθεσή της ανέφερε πως εξαναγκάστηκε να καταναλώσει φάρμακα που την έκαναν να νιώθει μούδιασμα και εξαντλημένη και δεν ανέπνεε καθαρό αέρα, ούτε έβλεπε το φως του ήλιου για 11 μήνες.
«Δεν υπήρχε καθόλου προσωπικός χώρος, κάθε φορά που χρησιμοποιούσα το μπάνιο ή έκανα ντους, με παρακολουθούσαν», κατέθεσε.
«Στα 16 μου χρόνια – ως παιδί – ένιωσα τα μάτια τους να κοιτάζουν το γυμνό μου σώμα. Ήμουν παιδί και ένιωθα ότι παραβιάζόμουν κάθε μέρα», είπε, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία της «αντισυνταγματική, εξευτελιστική και τρομακτική».
Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ένας υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν εκεί έως ότου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της, καυχιόταν στους νεότερους μαθητές ότι «αυτός έσπασε την Πάρις Χίλτον».
Η Χίλτον είπε στην ακρόαση ότι «το να μιλάς για κάτι τόσο προσωπικό ήταν και εξακολουθεί να είναι τρομακτικό», αλλά ήθελε να επιφέρει αλλαγές για να αποτρέψει την κακοποίηση των άλλων με τον ίδιο τρόπο.
Η μαρτυρία της Χίλτον είχε σκοπό να στηρίξει ένα νομοσχέδιο για περισσότερη κυβερνητική εποπτεία των κέντρων θεραπείας για νέους και να απαιτήσει να καταγράφουν τις τακτικές που χρησιμοποιούν.
Το μέτρο πέρασε ομόφωνα μετά. Η Χίλτον κάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους ηγέτες του Κογκρέσου να αναλάβουν δράση.
«Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Χίλτον στους δημοσιογράφους. «Αυτό το νομοσχέδιο θα βοηθήσει σίγουρα πολλά παιδιά, αλλά υπάρχει προφανώς περισσότερη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να συμβεί αλλαγή.»
Πηγή: NYPost