ΥΠΟΙΚ: Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες τιμές ζώνης -Ποιες παρεμβάσεις θα γίνουν

Παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ για να καταστεί πιο δίκαιος φόρος εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ωστόσο για φέτος ο υπολογισμός του θα γίνει με τις ισχύουσες τιμές ζώνης.

Από το ΥΠΟΙΚ που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε πως γίνεται ήδη μία προεργασία γιο τον ΕΝΦΙΑ και το θέμα είναι ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς. Αυτό που αναζητά το ΥΠΟΙΚ είναι το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά με αλλαγές σε δύο εσωτερικούς φόρους, στον βασικό και τον συμπληρωματικό. Πάντως ο κ.Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες τιμές ζώνης με στόχο πάντως να πέσει μεγαλύτερο βάρος στις υψηλότερες περιουσίες.

Πάντως, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις αλλαγές που θα επιβληθούν, εξήγησε όμως ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού».

Τα μέτρα για τους αγρότες θα εφαρμοστούν

Οι δηλώσεις πάντως του κ.Αλεξιάδη προκάλεσαν ηλεκτροσόκ στους αγρότες, αφού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν. Δηλαδή θα καταργηθεί το φθηνό πετρέλαιο, θα μπει τέλος στην ευνοϊκή φορολόγηση για επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, ενώ
θα αυξηθεί σταδιακά και ο φόρος εισοδήματος.

Φοροδιαφυγή: Ολοι οι ελεγκτές στους δρόμους

Αναφερόμενος στο θέμα της φοροδιαφυγής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως όλοι οι ελεγκτές θα βγουν στους δρόμους προκειμένου να εντοπίσουν τους παραβάτες. Μάλιστα είπε πως οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε 1.600 επιχειρήσεις έδειξαν 23% παραβατικότητα.
Τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στον εντοπισμό των ταμειακών μηχανών μαϊμού. Ξεκαθάρισε πως θα γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και θα επιβάλλονται μεγαλύτερα πρόστιμα. Μάλιστα προειδοποίησε πως οι παραβάτες θα είναι σε διαρκή στόχευση και θα γραφτούν για πάντα στη μαύρη λίστα.

iefimerida.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.