Τα… χρέη της ΛΑΕ «κυνηγούν» τον Λαφαζάνη

Τα… χρέη της ΛΑΕ «κυνηγούν» τον Λαφαζάνη

Προβλήματα από…χρέη αντιμετωπίζει η Λαϊκή Ενότητα, καθώς φαίνεται να χρωστάει τα ενοίκια  για τα γραφεία της, στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κάνιγγος, όπου είχε αρχικά στηθεί το στρατηγείο της Λαϊκής Ενότητας.

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, την Τετάρτη επρόκειτο να εκδικαστεί αγωγή σε βάρος της ΛΑΕ και του προέδρου της, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για απλήρωτα ενοίκια. Τελικά, λόγω της αποχής των δικηγόρων η υπόθεση πήρε αναβολή για τον Μάιο της φετινής χρονιάς.

Στη δικαστική αίθουσα εμφανίστηκαν μόνο οι δικηγόροι των δύο πλευρών, με τον κ. Λαφαζάνη, που είχε μπει εγγυητής στη σύμβαση μίσθωσης, να είναι απών.

Το χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι περίπου 3.000 ευρώ και αφορά στα πρώτα γραφεία του κόμματος, στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Κάνιγγος. Τα γραφεία του πολιτικού φορέα βρίσκονταν στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας και εκτείνονταν σε 200 τετραγωνικά μέτρα. Ήταν Δεκέμβριος όταν η ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να αλλάξει γραφεία, τα οποία έχουν μεταφερθεί πλέον στην Πατησίων, στη Στοά Φέξη.

«Προφασίστηκαν ελαττώματα στο μίσθιο, έκαναν καταγγελία της σύμβασης και έφυγαν, προκειμένου να πάνε σε άλλα γραφεία. Εμείς, φυσικά, τους θεωρούμε ακόμη μισθωτές. Το ποσό που οφείλουν είναι περίπου 3.000 ευρώ», εξηγεί ο συνήγορος της ιδιοκτήτριας.

«Μέχρι τον Δεκέμβριο, τα ενοίκια έχουν εξοφληθεί, ωστόσο τρέχουν αυτά των υπόλοιπων μηνών». Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος, «και μέχρι τον Δεκέμβριο τα ενοίκια έμπαιναν με καθυστερήσεις, αλλά υπήρχε κατανόηση. Στην αρχή είχαν ζητήσει να γίνει τρίμηνη η σύμβαση, γιατί δεν ήξεραν αν θα έμπαινε το κόμμα στη Βουλή. Φυσικά, αυτό δεν ήταν δυνατό, καθώς δεν γινόταν να υπογράψουμε τρίμηνη σύμβαση για επαγγελματική μίσθωση, ενώ την ίδια περίοδο οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη ΛΑΕ περίπου 6%. Πάντως, εγγυητής έχει μπει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προσφάτως αποφασίστηκε να αλλάξει διεύθυνση το κόμμα και στη συμπρωτεύουσα. Τα πρώτα γραφεία εγκαινιάστηκαν στην οδό Εγνατίας 79, καθώς η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα, έπρεπε να έχουν τον δικό τους χώρο υποδοχής ψηφοφόρων και οργάνωσης της τότε προεκλογικής τους εκστρατείας. Οι τρεις γυναίκες αλλάζουν «σπίτι», χωρίς όμως να φεύγουν πολύ μακριά, αφού φαίνεται ότι θα μετακινηθούν μόλις δύο νούμερα παρακάτω, στον αριθμό 75.

Πηγή: parapolitka.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.