Τα επίσημα αποτελέσματα της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Για μια ακόμη φορά η Καστοριά ξεπέρασε την φήμη της διοργανώνοντας μια πραγματικά επιτυχημένη έκθεση, με την μεγάλη προσέλευση εκθετών και εμπορικών επισκεπτών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της. Στο πλαίσιο της Έκθεσης δόθηκε η δυνατότητα και στους 103 εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να προωθήσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές.

Και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες έφτασαν τους 541, χωρίς να συνυπολογίζονται οι Έλληνες, και σε αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η προβολή των περασμένων μηνών στα μεγαλύτερα κλαδικά περιοδικά σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ασία. Οι περισσότεροι δε από αυτούς προερχόταν από την Ρωσία, την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη σήμερα στον κλάδο της γούνας, αλλά συνολικά οι επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης προερχόταν από 30 χώρες. Οι εμπορικές πράξεις που σημειώθηκαν ξεπέρασαν τις αρχικές προσδοκίες.

Οι δε παραγγελίες που έγιναν υπολογίζεται είναι πολύ περισσότερες.

Το θετικό στοιχείο είναι ότι η δυσμενής οικονομική κατάσταση, δεν στάθηκε εμπόδιο σε έναν σημαντικό αριθμό εμπόρων, να δώσουν το παρόν στην φετινή διοργάνωση. Μα το πιο θετικό είναι το γεγονός ότι δόθηκε η δυνατότητα στους εκατοντάδες αυτούς επαγγελματίες να παρουσιάσουν καινούργιες προτάσεις και κλαδικές καινοτομίες. Τα γουναρικά ήταν άριστης ποιότητας υλικών και σχεδιασμού, κάτι το οποίο φέρνει την γούνα αλλά και το δέρμα σε ένα πιο υψηλό επίπεδο και αυτό είναι το πιο θετικό και αισιόδοξο. Κομμάτια απαράμιλλα σε στυλ παρουσιάστηκαν τόσο στα περίπτερα όσο και στην επίδειξη μόδας.

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Κορεντσίδης εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την φετινή διοργάνωση και το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε.

«Τα τρία σημαντικά οφέλη η άρτια διοργάνωση, η υψηλή επισκεψιμότητα για τα standards που είχαμε θέσει δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και οι  εμπορικές πράξεις που  σημειώθηκαν αποτελούν τον επόμενο στόχο μας. Για μας η προετοιμασία για την επόμενη διεθνή έκθεση ξεκινά από αύριο και θα προσπαθήσουμε και πάλι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης.

Εκθέτες, διοργανωτές και επισκέπτες δίνουν το παρόν στην επόμενη διοργάνωση η οποία σύμφωνα με το διεθνές καλεντάρι δημοπρασιών και εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί ξανά στην Καστοριά στο διάστημα 4 με 7 Μαΐου 2017.

 Ραντεβού στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.