Παντός Καιρού: Τέρμα Πατησίων, αρχή απόλαυσης

Παντός Καιρού: Τέρμα Πατησίων, αρχή απόλαυσης

 

Έπρεπε να ανέβω όλη την Πατησίων -καταθλιπτική τουλάχιστον-, και να ρίξω μερικές γυροβολιές ανάμεσα στα εξαιρετικά νεοκλασικά και τις μεγάλες πλατείες των Άνω Πατησίων για να το βρω. Τολμώ, όμως, να τοποθετήσω το Παντός καιρού στις μικρές Ιθάκες…

img_0056

Η αυλή, βγαλμένη από το παρελθόν, με ένα δέντρο να διαπερνά τη σκεπή και κυρίαρχο το λευκό στους τοίχους και το ξύλο σε χαλαρώνει από την πρώτη στιγμή. Άνετοι καναπέδες και ευρύχωρα τραπέζια, πινελιές χρώματος από τα έργα τέχνης που φιλοξενεί στους τοίχους και αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα υπό μορφή εκθέσεων, σε βάζουν στο δίλλημα αν θα «αράξεις» έξω ή θα προτιμήσεις τον εσωτερικό χώρο.

Εδώ η οικονομολόγος Αντιγόνη και η αδερφή της Ελένη, γραφίστρια, ιδιοκτήτριες του all day bar restaurant, μεγαλούργησαν μετατρέποντας τη σχολή οδηγών που βρισκόταν παλαιότερα εκεί σε ένα πολυπολιτισμικό χώρο με ιδιαίτερη προσωπικότητα που δένει αρμονικά την Ανατολή με τη Δύση. Ιταλικά χειροποίητα πλακάκια στο πάτωμα, τεράστιες λάμπες κρεμασμένες μαζί με βιβλία, μια εξαιρετική βιβλιοθήκη που χρησιμεύει και ως οινοθήκη και μια μεγάλη ξύλινη τραπεζαρία δένουν αρμονικά δημιουργώντας την απαραίτητη ζεστασιά ενός τέτοιου χώρου. Αυτό όμως που πραγματικά ξεχωρίζει είναι ο τεράστιος Μαροκινός πολυέλαιος στην καρδιά της σάλας χειροποίητος και διακοσμημένος με δεκάδες χρωματιστά βιτρό τζαμάκια. Και όλα αυτά υπό τους ήχους μεσοπολεμικής, jazz και swing μουσικής.

img_0087

Αυτό που είχα καιρό να δω και με χαροποίησε ήταν ο κατάλογος και το μενού τόσο για την ποιότητα όσο και την εξαιρετική επιλογή των προϊόντων.

Η λίστα των κρασιών εξαιρετική και σε πολύ καλές τιμές, οι μπύρες δε αποκλειστικά ελληνικές και ιδιαίτερες (ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τη Σαντορινιά Volkan). Πολλά από τα προϊόντα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Παντός Καιρού με την FareTrade Hellas, όπως η Cola από το Μαλάουι το τερερίτο από την Λατινική Αμερική και το γκουαρανίτο από τη Βραζιλία. Τα προϊόντα της κουζίνας είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους βιολογικά ενώ και ο καφές είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Στο μενού υπάρχουν πολύ νόστιμες επιλογές, όπως μους καπνιστής μελιτζάνας, ταλαγάνι με μαρμελάδα βανίλια, μπρουσκετάκια με φρέσκο γαύρο, γαύρος σε χωριάτικο homemade ψωμί. «Βασιλιάς» της κουζίνας, ο σεφ Ανδρέας Σουρές, που δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα.

Εκτός από την ενημερωμένη κάβα (6,5 ευρώ το απλό ποτό) και τα κοκτέιλ (7,5 ευρώ) αξίζει να δοκιμάσετε και το σπιτικό λιμοντσέλο και ορανζέλο (4,5 ευρώ). Στα συν τα αρωματικά τσάγια και τα βιολογικά ροφήματα.

Το Παντός καιρού λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 1.30, ενώ η κουζίνα «σβήνει τα μεσάνυχτα. Αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και κάποιο από τα live που ανά καιρούς φιλοξενεί.

img_0084

 

Info

Παντός Καιρού

Δροσίνη 17, Πλατεία Παπαδιαμάντη, Άνω Πατήσια.

210-2286808

www.pkairou.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.