“Κλείδωσε” για τις 22 Νοεμβρίου η κάλπη στη Νέα Δημοκρατία  

“Κλείδωσε” για τις 22 Νοεμβρίου η κάλπη στη Νέα Δημοκρατία   

Ο κύβος στο γαλάζιο στρατόπεδο ερρίφθη. Μετά από πέντε ώρες συνεχούς συνεδρίασης η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να στηθούν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της παράταξης την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Εφόσον απαιτηθεί επαναληπτική εκλογική διαδικασία, αυτή θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 29 του ίδιου μήνα.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, στην οποία έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μονομάχων, έθεσε επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν το γαλάζιο οικοσύστημα ενόψει της ανάδειξης του νέου αρχηγού.

Τον κ. Μεϊμαράκη εκπροσωπούσε ο στενός τους συνεργάτης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, Τάσος Γαϊτάνης, τον κ. Γεωργιάδη ο στενός συνεργάτης του Στέφανος Σταμούλης και τον κ. Τζιτζικώστα η βουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Πλέον τα στρατηγεία των τεσσάρων εν δυνάμει ηγετών της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν να καταστρώνουν τους σχεδιασμούς τους για μία προεκλογική περίοδο που θα κρατήσει σχεδόν 40 ημέρες και θα έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού μαραθωνίου. Ήδη, επί τάπητος έχει τεθεί το θέμα των τηλεμαχιών αλλά και των εσωτερικών συνδιασκέψεων, όπου οι υποψήφιοι πρόεδροι θα αναπτύξουν αφηγήματα και στρατηγικές για τη νέα ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καίριο θέμα είναι ταυτόχρονα ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν ανά την επικράτεια με τις πρώτες πληροφορίες να τις τοποθετούν περίπου στις 1300, δηλαδή ο αριθμός θα είναι ελάχιστα μικρότερος από τη διαδικασία του Νοεμβρίου του 2009.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ αναφέρει τα εξής:

“Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00″.

Leave a Reply

Your email address will not be published.