Βασίλης Καρανικόλας: Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια

Βασίλης Καρανικόλας: Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια

Ο σεφ Βασίλης Καρανικόλας από την Καστοριά προτείνει ένα μοναδικό γλυκό με πολύ…σοκολάτα. Μους λευκής και μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα καρύδια

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους λευκής σοκολάτας

  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκους αυγών

Για τη μους μαύρης σοκολάτας

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα
  • 200 γρ. γάλα πλήρες  καυτό

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 250 γρ. καρύδια (χοντροκοπανισμένα άφλουδα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 40ml νερό

Διαβάστε όλη την συνταγή στην ιστοσελίδα kitchenvillage.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.