Όταν οι Simpsons προέβλεψαν την προεδρία Τραμπ – Τι δηλώνει ο σεναριογράφος της σειράς

Πριν από περίπου 16 χρόνια ένα επεισόδιο των «The Simpsons» είχε κατά ένα τρόπο προβλέψει το μέλλον της Αμερικής, σύμφωνα με τον σεναριογράφο της σειράς, Dan Greaney.

Στις 19 Μαρτίου του 2000 είχε προβληθεί το επεισόδιο «Bart to the Future» (Ο Μπαρτ του Μέλλοντος), το οποίο έδειχνε στιγμιότυπα από το μέλλον του Μπαρτ, χαρακτήρα της σειράς. Σε αυτό, η Λίζα Σίμσον, αδελφή του Μπαρτ, γίνεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το επεισόδιο έδειχνε την Αμερική του 2030 να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, καθώς είχε προηγηθεί η «καταστροφική» προεδρία του… Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την στιγμή ο Αμερικανός μεγιστάνας είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, με πολλούς να προειδοποιούν ότι στις προεδρικές εκλογές του φθινοπώρου θα βγει νικητής ο Τραμπ.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Dan Greaney στον Βρετανικό Independent, ο ίδιος δήλωσε ότι το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί προειδοποίηση προς όλους τους Αμερικανούς για το μέλλον.

«Αυτό που χρειαζόμασταν (για το επεισόδιο) ήταν η Λίζα να έχει προβλήματα που δεν θα μπορούσε να διορθώσει, ότι όλα θα πήγαιναν όσο πιο άσχημα γίνεται και γι’ αυτό βάλαμε τον Τραμπ ως τον πρόεδρο (που βρισκόταν στην εξουσία) πριν από εκείνη», εξήγησε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.