Επαγγελματίες μπασκετμπολίστες έπαιξαν με προσφυγόπουλα στον Ελαιώνα

Επαγγελματίες μπασκετμπολίστες έπαιξαν με προσφυγόπουλα στον Ελαιώνα

Μπασκετμπολίστες, μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, βρέθηκαν σήμερα στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, μοίρασαν δώρα στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους χαρίζοντάς τους μερικές στιγμές χαράς.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η δομή φιλοξενίας σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αίτημα» και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών. Στα μικρά προσφυγόπουλα μοιράστηκαν 100 μπάλες μπάσκετ και 100 αθλητικά παπούτσια.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος χαρακτήρισε την εκδήλωση «μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου». «Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις χαρά στα μικρά προσφυγόπουλα για να ξεχάσουν για λίγο τη λύπη και τον πόνο», τόνισε κ. Φιλιππάκος και ευχήθηκε το 2016 να είναι μια χρονιά «που θα φέρει περισσότερη ειρήνη, ώστε να υπάρχουν λιγότερα προσφυγόπουλα».

Μυστικά του αθλήματός τους έμαθαν στα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά του Ελαιώνα τρεις μπασκετμπολίστες, ο Γιάννης Καλαμπόκης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ και αθλητής της ΑΕΚ, και οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, αθλητές της ΚΑΕ Κηφισιάς.

«Ο ΠΣΑΚ εδώ και πολλά χρόνια δείχνει μεγάλη κοινωνική ευαισθητοποίηση και δεν θα μπορούσε να λείψει σήμερα», παρατήρησε ο Γιάννης Καλαμπόκης, και προσέθεσε: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι αυτό της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο».

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης επισήμανε ότι «ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδιά που περνάνε αυτή την ταλαιπωρία. Επίσης μπορούμε να προσφέρουμε αγάπη και συμπαράσταση. Ο κάθε άνθρωπος με το δικό του τρόπο πρέπει να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά που περνάνε δύσκολα», συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης.

Ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αίτημα», Σπύρος Ριζάκος, τόνισε ότι με την εκδήλωση αυτή «είναι σημαντικό να αναδειχθεί η λειτουργία του ανοιχτού χώρου φιλοξενίας και να υπογραμμιστεί ότι η κοινωνία μας είναι αλληλέγγυα σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ξεριζωθεί λόγω πολέμων και διώξεων».

Σήμερα στο ανοιχτό κέντρο του Ελαιώνα φιλοξενούνται 610 πρόσφυγες και μετανάστες.protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.