Δράσεις του Μπαϊρακτάριου δημοτικού ωδείου Καστοριάς

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση και οι καθηγητές του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς, ενώ ακόμα διανύουν την τρέχουσα σχολική χρονιά νιώθουν την ανάγκη και συνάμα την υποχρέωση να επικοινωνήσουν με το κοινό της πόλης της Καστοριάς και να τους κάνουν κοινωνούς του δικούς τους έργου.

Κοινή άποψη όλων όσων βρισκόμαστε και εργαζόμαστε σ΄αυτό το χώρο είναι ότι το Ωδείο είναι κύτταρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Θεωρούμε ότι ο θεσμός μπορεί και πρέπει να υπάρχει διότι είναι ωφέλιμος για την πόλη και δη για τη νεολαία της.

Με πρώτιστη ευθύνη την πολυδιάστατη εκπαίδευση των μαθητών μας ακολουθούμε ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο ενώ είναι σύμφωνο με τους όρους και τις προϋποθέσεις του υπουργείου πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και πλήρως εξατομικευμένο και προσχεδιασμένο για κάθε μαθητή μας. Θεωρούμε υποχρέωσή μας πέρα από τις βασικές γνώσεις που το εξειδικευμένο μας προσωπικό προσφέρει στους μαθητές καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους, να προβούμε και σε μια σειρά άλλων διαδικασιών οι οποίες θα ολοκληρώσουν την μουσική τους εκπαίδευση.

Έτσι πέρα από τις παρουσιάσεις οργάνων που έγιναν στην αρχή της χρονιάς με στόχο την καλύτερη γνωριμία γονέων και μαθητών με τα όργανα που διδάσκονται στο ωδείο και τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία όπου δόθηκε η δυνατότητα της παρουσίασης ενός μικρού δείγματος του έργου του ωδείου, από εδώ και εμπρός και βαδίζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις.

Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από μια σειρά μαθητικών συναυλιών όπου ένα μέρος των μαθητών του ωδείου θα δείξει την πρόοδό του.

Το Σάββατο στις 23 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ οι καθηγητές του ωδείου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ποικίλα έργα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν μια συναυλία επαγγελματικού επιπέδου. Όσοι παρευρεθούν θα ακούσουν έργα για δύο κιθάρες, για βιολί και πιάνο για φλάουτο και κιθάρα ενώ ένα τμήμα του προγράμματος θα αφορά τη σύμπραξη επί σκηνής όλων των καθηγητών.

Μετά το Πάσχα το Σάββατο 14 Μαΐου θα υπάρξει μία ακόμα συναυλία μαθητική στις 8.00 το απόγευμα ενώ στις 15 Μαΐου ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η κεντρική καλοκαιρινή συναυλία του Ωδείου με τη χορωδία και τα σύνολα των μαθητών του.

Ακόμη τέλος του ίδιου μήνα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν θα γίνουν οι παρουσιάσεις των παιδιών της προπαιδείας και τις 3 τελευταίες ημέρες του Ιουνίου το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά πτυχιακές εξετάσεις εγκεκριμένες από το Υπουργείο Πολιτισμού δίνοντας και τα πρώτα πτυχία σε μαθητές του.

Ελπίζοντας να έχουμε γονείς, μαθητές αλλά και τους πολίτες αυτής της πόλης αρωγούς και συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια πολιτισμού που κάνουμε σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μας. Οι εκδηλώσεις έχουν όλες δωρεάν είσοδο είναι ανοιχτές στο κοινό και γίνονται όλες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου.

Θα γίνει προσπάθεια να τηρηθεί ακριβώς η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.