Γνωρίστε 3+1 τρόπους για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας

Γνωρίστε 3+1 τρόπους για να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας

«Ελεύθερος χρόνος» δεν σημαίνει απαραίτητα και χαμένος χρόνος. Υπάρχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα από το να χαθείς στο… σκρολάρισμα του facebook και τις επαναλήψεις του Κωνσταντίνου και Ελένης. Όχι ότι δεν αγαπάμε την Κατακουζίνα, αλλά το μάθαμε απ’ έξω (true). Off, λοιπόν, στην τηλεόραση, on στη διασκέδαση. Πάμε!

Μοντελισμός (Το DIY των παιδικών σου χρόνων)

Σε ηρεμεί, σε κάνει δημιουργικό, και αν είσαι μάγκας φτιάχνεις την πόλη των ονείρων σου μόνο για πάρτι σου. Με μια λέξη: Μοντελισμός. Τρένα, σπίτια, αυτοκίνητα, αεροπλάνα, καράβια, ανθρωπάκια, πάρκα, ότι μπορείς να φανταστείς (ή όχι) κυκλοφορεί και σε μινιατούρα. Στα συν ότι δεν είναι απαραίτητο να τελειώσεις με τη μία αυτό που φτιάχνεις. Δεν προλαβαίνεις τώρα; Το «παρκάρεις» και όταν ξαναβρείς ελεύθερο χρόνο, το ξαναπιάνεις. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες μοντέλων, τόσο στο θέμα τους, όσο και στο μέγεθος της δυσκολίας στην κατασκευή τους. Θα βρείτε πλοία (επιβατικά, πολεμικά, όλων των εποχών και των σχεδίων), αυτοκίνητα (ατελείωτη η γκάμα), τρένα, αεροπλάνα (επιβατικά και πολεμικά), μηχανές, φορτηγά, όπλα, κανόνια, φιγούρες και διαστημόπλοια από γνωστές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες, σπίτια, ακόμα και διοράματα, που είναι οι αναπαραστάσεις από ιστορικές σκηνές ή από την καθημερινή ζωή. Όρεξη να ‘χετε.

Blogging (σκέφτομαι και γράφω)

Σας αρέσει να βγάζετε το «άχτι» σας στο πληκτρολόγιο, γράφοντας ασταμάτητα. Μην κρατάτε τα πονήματά σας κρυφά: Φτιάξτε ένα blog, φροντίστε η θεματική του αφενός να σας ενδιαφέρει και αφετέρου να στοχεύει σε κάποιο (εξειδικευμένο κατά προτίμηση) κοινό, και ξεκινήστε να μπλογκάρετε ασύστολα. Δώστε συμβουλές ομορφιάς, προτείνετε προορισμούς η ακόμα δώστε τα προγνωστικά και τις συμβουλές σας για πλατφόρμες όπως η Stoiximan Kazino. Βάλτε και Google Ads. Ποτέ δε ξέρεις..

Trail running: Πάρτε τα βουνά!

Το trail running είναι το τρέξιμο στο βουνό, σε βατούς χωματόδρομους ή σε μονοπάτια και περιλαμβάνει συνήθως κάποια υψομετρική ανάβαση και κατάβαση. Διαφοροποιείται από τους ασφάλτινους αγώνες και από το τρέξιμο στα πάρκα, που μπορεί να περιλαμβάνουν κάποιες χωμάτινες διαδρομές, διότι συνήθως το trail running διεξάγεται σε ορεινά πεδία. Θα βγεις κερδισμένος, γιατί θα ζεστάνεις την επαφή σου με το πράσινο, με το βουνό. Καθαρή αποτοξίνωση, δηλαδή, αλλά και ποικιλία παραστάσεων στη διαδρομή χωρίς τη γνωστή μονοτονία της ασφάλτου, που συνήθως σε ωθεί να πλάθεις δικές σου εικόνες για να γεμίζεις την προπόνηση.

Φωτογραφία (ναι, ναι, τόσο απλά)

Κινητά έχετε, είτε της apple, είτε android, βγείτε μια βόλτα, βγάλτε φωτογραφίες. Δοκιμάστε πλάνα, σχηματισμούς, σχήματα και διαφορετικές γωνίες λήψης και οπτικές. Κεντράρετε στο αντικείμενο ή όχι. Να είτε σίγουροι ότι μετά από μια δύο «καλές» φωτογραφίες θα παθιαστείτε. Κάντε τις βόλτες σας δημιουργικές. Selfie απαγορεύονται!
Leave a Reply

Your email address will not be published.