Το Dirty Dancing των βατράχων

Το Dirty Dancing των βατράχων

Κάθε φωτογράφος που επιχειρεί να καταγράψει στον φακό του στιγμιότυπα με πρωταγωνιστές ζώα περιμένει «τη στιγμή», εκείνο το καταπληκτικό δευτερόλεπτο που θα τον αποζημιώσει για τον κόπο, την επιμονή και την υπομονή του.

Μια τέτοια στιγμή είναι αυτή που αποτύπωσε στον φακό της η φωτογράφος Keith Connelly στο Central Kalahari Game Reserve της Μποτσουάνα, η οποία παρακολουθούσε τις κινήσεις των βατράχων.

Κάποια στιγμή, η «πόζα» τους θύμισε την περίφημη σκηνή από το Dirty Dancing, την all time classic ταινία με τον Πάτρικ Σουέιζι και τη Τζένιφερ Γκρέι.

«Οι συγκεκριμένοι βάτραχοι, καθώς περνούν στην αναπαραγωγική ωριμότητα, διαγκωνίζονται πολύ επιθετικά και μερικές φορές με πολύ κωμικές πτυχές τόσο για τον χώρο όσο και για το ταίρι τους, μέσα στους νερόλακκους της Καλαχάρι. Τα συγκεκριμένα βατράχια κινούνταν επιθετικά ο ένας προς τον άλλο και μετά πέρασαν στην επίθεση. Ο νικητής σήκωσε τον ηττημένο έξω από το νερό και τον πέταξε στον αέρα!» περιγράφει στη Daily Mail.

«Έχω ξαναδεί βατράχους να παλεύουν την εποχή της αναπαραγωγής, αυτοί ήταν πολύ επιθετικοί τόσο μεταξύ τους όσο και προς άλλα ζώα».

frog5

frog1

frog4

frog3

frog2   Πηγή: newsbeast.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published.