Τι διεκδικεί ο Υπάτιος Πατμάνογλου από τον «Mr Jumbo»

Τι διεκδικεί ο Υπάτιος Πατμάνογλου από τον «Mr Jumbo»

Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου η αγωγή της οικογένειας της Αποστολίας Πατμάνογλου και του ανήλικου γιου της Παύλου που βρήκαν ακαριαίο θάνατο πριν από περίπου ένα χρόνο στην εθνική οδό Αθηνών -Λαμίας όταν «χτυπήθηκαν» από τη φονική πόρσε που οδηγούσε ο γιος του «Mr Jumbo».

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο οποίος θρηνεί το χαμό της συζύγου και του γιου του βρέθηκε το πρωί
στην Ευελπίδων προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της υπόθεσης. Ο ίδιος διεκδικεί αποζημίωση περίπου 2 εκατ. ευρώ ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς αξιώνουν 1,3 εκατ.ευρώ. Με την αγωγή τους στρέφονται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, ο οποίος επίσης βρήκε τραγικό θάνατο όπως και ο νεαρός συνοδηγός, των κληρονόμων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας

Η οικογένεια Βακάκη, σήμερα, δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολογήσε την υπαιτιότητα  και δήλωσε παράσταση μέχρι του ποσού των 2,4 εκ ευρώ, δηλαδή 1,2 εκ ευρώ ανά θανόντα, που είναι το μέγιστο ποσό που καλύπτουν οι ασφαλιστικές. Στην περίπτωση που το δικαστήριο επιδικάσει μεγαλύτερο ποσό θα πρέπει να «αναζητηθεί» το υπόλοιπο από την οικογένεια Βακάκη.

Η οικογένεια διεκδικεί αποζημίωση η οποία αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο όχημα.

Ο εξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο μίλησε για την οικογένεια Πατμάνογλου. «Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαίδα και ο Υπατιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα» τόνισε και συμπλήρωσε για το μοιραίο βράδυ «Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπατιος μετά το ατύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Υπενθυμίζεται ότι η πόρσε το μοιραίο βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου του 2017 έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα όταν έπεσε, εκτός ελέγχου, πάνω στο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατµάνογλου που ήταν σταθμευμένο σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Ο 41χρονος άνδρας είχε πάει στην τουαλέτα αφήνοντας μέσα στο αυτοκίνητο του τη γυναίκα και το γιο τους.

Η φονική πόρσε έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και κυριολεκτικά το διέλυσε ενώ στη συνέχεια και τα δυο αυτοκίνητα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν το θάνατο μάνα και γιος αλλά και ο οδηγός της μοιραίας πόρσε όπως και ο νεαρός συνοδηγός φίλος του, Ανδρέας Γεωργακόπουλος.

Πηγή: news.gr
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.