Ολυμπία Τελιγιορίδου: Μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Η 8η Μάρτη είναι μια ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες απλών γυναικών που με  θάρρος και  αποφασιστικότητα έγραψαν ιστορία και με δυναμισμό διεκδίκησαν τα αναφαίρετα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Παρά τις θεαματικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς του σύγχρονου κόσμου, η σχέση ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλλα εξακολουθεί να υπάρχει, καθώς η νομοθετική ισότητα δεν αποτελεί την διασφάλιση και της ουσιαστικής ισότητας. Επιβεβαίωση αυτού αποτελεί το μεγάλο ποσοστό γυναικών στον πλανήτη που ακόμη και σήμερα τελεί υπό καθεστώς καταπίεσης.

Για την αλλαγή της θέσης των γυναικών μένουν να γίνουν πολλά, γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε ώστε να αναγνωριστούν οι ικανότητές τους ως εργαζόμενες, ως επαγγελματίες και σε θέσεις ευθύνης αλλά και η  οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Κοινωνία μας χρειάζεται όλους και απαιτεί διαρκή και ισότιμη συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών και των δύο φύλων. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε νικηφόρα διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε και να κάνουμε το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο πραγματικότητα.

 
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.