Μ. Αντωνίου: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επενδύει στην Έρευνα και την Καινοτομία

Μ. Αντωνίου: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επενδύει στην Έρευνα και την Καινοτομία

Η ομιλία της Μαρίας Αντωνίου, πριν από λίγο, στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά την ‘Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθώς και διατάξεις για το χώρο της Έρευνας.

Κύρια σημεία της Ομιλίας:

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γεμάτη αγκυλώσεις, είναι ανίκανη να δώσει το οξυγόνο που χρειάζεται η έρευνα και η καινοτομία για να βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Λειτουργεί με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Νομοθετεί γρήγορα, πρόχειρα, προεκλογικά.

Με κατακερματισμό του θεσμικού πλαισίου. Με χειραγώγηση και έλεγχο όλου του συστήματος. Με αναβλητικότητα και ατολμία. Με ρουσφετολογικές διατάξεις που καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας. Με ανυπαρξία πλάνου και εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του braindrain.

Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση η οποία θα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία και στη διασύνδεση τους με την παραγωγή, την ανάπτυξη και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Χρειάζεται μια Κυβέρνηση η οποία θα μπορεί να εμπνεύσει τους άριστους επιστήμονες και ερευνητές της χώρας και να τους προσφέρει προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Χρειάζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και σύντομα θα την έχει.
Σχολιάστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.